Alicante
Tietoja

Välimeren rannalla, Costa Blancan keskellä sijaitseva satamakaupunki Alicante on sopeutunut hyvin moderniin elämänmenoon: se on turistien huippukohde ja kaupungin yöelämä on syystäkin kuuluisa aamuun asti kestävistä juhlistaan. Kaupunki on dynaaminen, eläväinen, ystävällinen ja siellä tapahtuu aina jotain. Siitä huolimatta se on onnistunut säilyttämään hurmaavaa luontoaan kauniine rantoineen, puistoineen, vesialueineen ja kävelykatuineen. Lisäksi kävijä voi nauttia historiallisesta arkkitehtuurista, kaupungin perinteikkäistä juurista sekä kiinnostavasta ruokakulttuurista.

Lomakohteiden ja turistirysien lisäksi Alicante tarjoaa kävijöilleen historiaa 7000 vuoden ajalta: sitä ovat hallinneet Välimeren alueen sivilisaatioista sekä foinikialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset että arabit. Kaikki ovat jättäneet omat ainutlaatuiset historialliset ja kulttuuriset jälkensä alueeseen. Siksi Alicante onkin täysin omanlaisensa. Kaupungilla on tarjota ihailtavaksi monia kauniita historiallisia kohteita ja museoita sekä tietenkin mahtava linna kaupungin ylle kohoavalla mäellä. Kaikki kertovat oman tarinansa kaupungin historiasta.

Ei ehkä ole kovinkaan yllättävää, että Alicanten paras valttikortti on kuitenkin sen sää. Aluetta hemmotellaan puolikuivalla ilmastolla, mikä tarkoittaa pitkiä ja kuumia kesiä sekä leutoja talvia. Se lisää Alicanten neitseellisten puhtaiden rantojen, joita on sekä hiekkapohjaisia että kivipohjaisia, viehättävyyttä entisestään. Parasta rantaviihdettä tarjoaa El Postiguet, kun taas rauhallisempaan menoon sopii upea ja erittäin pitkä San Juan -ranta, jonka vesi on täydellisen puhdasta. Ympäröivällä alueella on myös monia huikaisevia luonnonnähtävyyksiä ja -puistoja, kuten Matan ja Torreviejan laguunit, Santa Polan suola-altaat ja Elchen palmumetsikkö.

Alicante on myös tunnettu mahtavista golfkentistään. Jos et ole aiemmin pelannut, nyt on hyvä aika kokeilla, mikä lajissa viehättää. Ainakaan ympäröivissä näkymissä ei ole valittamista.

Faktat
  • Alicanten roomalainen nimi oli ”Lucentum” eli Valon kaupunki
  • Costa Blancan, jolla Alicante sijaitsee, ilmasto on yksi Euroopan alueen terveellisimmistä
  • Alicantea ympäröivät riisiviljelmät tuottavat 115 000 tonnia riisiä vuosittain
  • Alicanten Explanada de Espana on päällystetty 6,6 miljoonalla marmorilaatalla ja kadun varrella on 400 palmua
Lennot kohteeseen Alicante
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Arròs a banda

Yksinkertainen mutta maistuva Alicanten nimikkoannos: riisiä, kalaa ja mereneläviä kalaliemessä kypsennettynä ja aiolin kera tarjoiltuna.

Pan de higo

Maittava perinteinen espanjalainen viikunakakku, joka valmistetaan viikunoista ja manteleista. Tarjoillaan yleensä juuston kanssa.
Juoma

Orxata d'Ametlla

Virkistävä mantelipohjainen juoma, jossa mausteina sokeria, vaniljaa, kanelia ja seesaminsiemeniä. Tarjoillaan kylmänä jälkiruokien kanssa.

Fondillón

Alicanten erikoisuus valmistetaan ylikypsistä rypäleistä ja kypsyy vähintään 10 vuotta. Mahtava pari juuston tai suklaan kanssa.
Koe

Explanada de España

Nauti rentouttavasta kävelystä yhdellä Espanjan kauneimmista kävelykaduista: marmorilaatoin päällystetty ja palmujen reunustama katu ei petä.

Arkeologinen museo

Museossa on vaikuttava kokoelma kauniisti esiteltyjä iberialaisia, kreikkalaisia ja roomalaisia esineitä kaupungin historian varrelta.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Arkkitehtuuri
Baarikiertueet
Rannalla rentoutuminen
Veneily
Veneretket
Kahvilat
Cocktailit
Konsertit
Kulttuuri
Golf
Historia
Hotellin lomakeskus
Museot
Yöelämä
Valokuvaus
Ravintolat
Purjehdus
Nähtävyydet
Auringonotto
Uiminen
Tapakset
Kävelyt
Viinikierrokset
Kohteet

Santa Bárbaran linna

Yksi Espanjan suurimmista linnoituksista sijaitsee 166 metrin korkeudessa Benacantil-vuoren huipulla. Santa Bárbaran linnan tarjoama näkymä kaupungin ja lahden yli tekee varmasti vaikutuksen kehen tahansa. Arabit rakensivat linnoituksen alun perin 800-luvulla ja se on sittemmin saanut osansa ympäröivistä taisteluista. Siksi sitä onkin vuosisatojen aikana korjattu ja suurin osa sen nykymuodosta onkin peräisin 1500-luvulta. Linnan pääsee kävellen, hissillä tai autolla. Sisällä on Alicanten historiasta kertova museo sekä vaihtuvien näyttelyiden käytössä olevia huoneita. Matkalla takaisin alas kaupunkiin voit kävellä Parque de la Eretaa, jonka monet reittimahdollisuudet ja lepopaikat tarjoavat täydellisiä mahdollisuuksia ihailla kaupunkia sen eri puolilta. Lopulta se johtaa sinut Alicanten kaupungin vanhaan osaan. Muista myös vilkaista Benacantil-vuorta vielä El Postiguet -rannallakin, niin näet kuuluisat ”Maurilaisen kasvot” vuoren sivussa.

Vanhakaupunki

Alicanten vanhakaupunki sijaitsee Santa Bárbaran linnan seinämien juurella ja se on ihastuttavan rauhallinen paikka kävelylle. Värikäs Barrio de la Santa Cruz -kortteli on erityisen kaunis vuoren seinämillä mutkittelevine kapeine katuineen ja kujineen. Alueen kiinnostavin kohde on kuitenkin 1500-luvulta peräisin oleva goottilainen Santa Marían kirkko. Se on Alicanten kirkoista vanhin ja rakennettiin moskeijan paikalle 1200-luvulla. 1700-luvulla sitä uusittiin barokki- ja rokokoovaikuttein, jolloin myös etuosan vaikuttava Neitsyt Maria lisättiin. Kirkon vieressä on 1600-luvulla rakennettu Casa de la Asegurada -museo, jonka mahtavaan taidekokoelmaan kuuluu muun muassa Joan Mirón ja Pablo Picasson teoksia. Muista myös San Nicolasin katedraali, joka valmistui 1662 ja yhdistää Herrera- ja barokkityylejä. Katedraalin sisällä on ihastuttava 1400-lukulainen luostari. Avaralla Plaza del Ayuntamientolla näet muitakin upeita arkkitehtuurikohteita, kuten paikallisen kaupungintalon huikean barokkijulkisivun.

Tabarca

Tabarcan saari on pieni, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen. Se sijaitsee 22 km Alicantesta etelään. Saarelle pääsee vain veneellä, mutta matkalla voit ihailla kauniita rannikkomaisemia. Tabarca on vain 2 km pitkä ja neljäsosa saaresta on pienen, muureilla ympäröidyn kaupungin käytössä. Siellä on kaunis kirkko ja huumavan monia hyviä ravintoloita ja hotelleja, jos huomaatkin viihtyväsi siellä pidempään. Siirtomaa-aikana saari oli berberimerirosvojen turvasatama, kunnes saareen rakennettiin 1700-luvulla muurit suojaamaan asukkaita alueella aktiivisesti liikkuvilta merirosvoilta. Kaupungin muurit ja massiivinen puolustustorni ovat edelleen paikallaan. Saarella ei myöskään ole autoja, monikansallisia liikkeitä, korkeita rakennuksia tai käteisautomaatteja, joten tunnelma saarella on kuin suoraan menneisyydestä. Tabarcaa ympäröivä Välimeren alue on suojeltu, joten sen uimavedet ovat erittäin kirkkaita: voit rentoutua sen upeilla rannoilla tai sukeltaa ihailemaan värikästä merielämää snorkkelin kera.
Lennot kohteesta