Barcelona
Tietoja

Barcelona sijaitsee Välimeren rannalla Espanjan rannikon koillisosassa. Se on yksi Euroopan kiinnostavimmista kaupungeista kosmopoliittisen ja boheemin tunnelmansa, rauhallisen elämäntahtinsa, maittavan ruokakulttuurinsa, lukuisten maamerkkiensä ja nähtävyyksiensä, lämpimän välimerellisen ilmastonsa ja kiehtovan yöelämänsä takia.

Barcelonan historia on pitkä, ja kaupungissa onkin henkeäsalpaavia esimerkkejä niin romaanisen, goottilaisen renessanssin kuin modernistisenkin arkkitehtuurin ajalta. Espanjan kuuluisin arkkitehti, Antoni Gaudí, on suunnitellut monet Barcelonan rakennuksista, ja lisäksi kaupungissa on tusinoittain upeita museoita, kuten esimerkiksi Picassolle, Mirólle ja kuuluisalle jalkapallojoukkue Barçalle omistetut museot. Meidän tuntemamme Barcelona on pääasiallisesti muodostunut viimeisen 150 vuoden aikana, ja jatkuvasti liikkeessä olevan kaupungin elämäntavan huomaa heti.

Barcelona pyrkii aina olemaan mahdollisimman moderni ja pysymään trendien aallonharjalla. Kaupungista löydät aina tekemistä: kaupunkikierroksia, konsertteja ja tapahtumia, putiikkeja ja mahtavia kauppoja, ravintoloita ja tapasbaareja jokaiseen makuun ja paljon muuta.

Faktat
  • Barcelona on Välimeren rannikon suurin metropoli
  • Suurin osa 1800-luvun Barcelonasta rakennettiin utopistisen kokonaissuunnitelman mukaan
  • Barcelonassa on kaksi virallista kieltä: espanja ja katalaani
  • Barcelonan pinta-ala on 100 km2 ja siitä 10 % on puistoa
Lennot kohteeseen Barcelona
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Botifarra

Makkara, josta on erilaisia versioita: valkoinen, riisi- ja veriversio. Suosituin on valkoisten papujen kanssa tarjoiltava botifarra.

Paella

Perinteinen avotulella valmistettava espanjalainen riisiruoka, jossa on sahramilla maustettua riisiä ja lihaa, mereneläviä tai molempia.
Juoma

Sangria

Perinteisesti sangriassa on kuivaa punaviiniä, hedelmiä, brandya tai rommia, makeutusta ja appelsiinimehua ja se viilennetään jäillä.

Cava

Espanjalainen kevyt kuohuviini. Se voi olla kuivaa tai makeaa, valkoista tai roseeta.
Koe

Picasso-museo

Museon kokoelmissa on yli 3500 Picasson teosta. Ne kertovat oman tarinansa siitä, miten taiteilijan nerous alkoi ja kehittyi.

La Rambla

Barcelonan tunnetuin katu tarjoaa kaikille aisteillesi jotain: ihmismassoja, teattereita, arkkitehtuuria ja taitavia katutaiteilijoita.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Arkkitehtuuri
Baarikiertueet
Kahvilat
Luolatutkimus
Kirkot ja maamerkit
Konsertit
Kulttuuri
Museot
Yöelämä
Valokuvaus
Ravintolat
Nähtävyydet
Tapakset
Kävelyt
Viinikierrokset
Kohteet

La Sagrada Família

Jos näet vain yhden kohteen Barcelonassa, sen on oltava tämä. Mammuttimainen ja käsittämättömän monimutkainen katedraali on Espanjan kuuluisimman arkkitehdin Antoni Gaudín suunnittelema. Sen näkeminen on mykistävä kokemus, ja se on syystäkin Espanjan suosituin nähtävyys. Vaikka sen rakennustyöt ovat olleet meneillään jo yli 100 vuotta, se ei ole vieläkään valmis. Sen korkeus valmistuessaan on 95 metriä, leveys 60 metriä ja sen torni ulottuu jopa 170 metrin korkeuteen. Sisälle mahtuu istumaan 13 000 ihmistä. Rakennuksen muotoilu on rohkea, erikoinen ja hienostunut – rakenteissa vältetään suoria linjoja ja rakennuksessa on monta osaa ja useita yhtenäisiä julkisivuja, joista jokaisessa on ainutlaatuisia ja monimutkaisia koristeita ja patsaita. Rakennuksen sisäosat ovat myös ainutlaatuisia: siellä on merkityksellisiä yhdistelmiä yksityiskohtaisia ja tyyliteltyjä patsaita, oksamaisesti kattoa kohti jakautuvia pylväitä ja ovelasti sijoiteltuja ja muotoiltuja ikkunoita, jotka saavat valon ja varjojen leikin näyttämään huikaisevalta. Voit kiivetä joihinkin torneista ja ihailla jumalaisen kaunista näkymää, joka ei helposti unohdu. Gaudín kuoleman jälkeen on kiistelty paljonkin siitä, miten aito La Sagrada Famílian suunnitelma enää on, ja katedraalin valmistuminen onkin vielä epävarmaa. Siitä huolimatta se on jo nyt ihmeen kaltainen mestariteos.

La Pedrera

Tämä erikoinen, kuuluisa rakennus, joka tunnetaan myös nimellä Casa Milà, on häikäisevä esimerkki modernistisesta arkkitehtuurista. Se on Antoni Gaudín suunnittelema ja rakennettiin vuosina 1905–10 asunto- ja toimistorakennukseksi. Sen julkisivu on epätasainen ja aaltomainen, ja sen katto näyttää tutulta mutta kuitenkin erikoiselta veistoksellisine savupiippuineen. Sen sisustus on 1900-luvun alun luksusta maustettuna muutamilla epätavallisilla kaarteilla ja tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla. Metalliparvekkeet ja maalaukset ovat luonnon inspiroimia ja täydentävät rakennuksen epätasaisia muotoja. Rakennuksessa on myös pieni museo, jossa esitellään Gaudín uraa.

Güellin puisto

Taas yksi Gaudín mestarillisista luomuksista 1900-luvulta, alun perin kreivi Güellin tilaama. Siitä oli tarkoitus tulla yläluokkaisten perheiden asuntoaluetta, mutta projekti epäonnistui ja alueesta tehtiinkin julkinen puisto. Lumoava puisto on täynnä Gaudín omalaatuisia modernistisia rakennuksia ja värikkäitä mosaiikkikoristeita – tyypillistä katalaanityyppistä koristelua, jota löytyy Barcelonasta paljon. Puiston vehreää kasvustoa hoidetaan hyvällä maulla. Lisäksi sen talot ja puumaiset pylväät, jotka tukevat Sala Hipóstilaa (doorilainen temppeli), ja jopa mosaiikkinen lohikäärme sisäänkäynnin portailla tekevät kaikesta kuin unelmaa. Puiston keskellä on aukio, jonka ympärillä on pitkä ja kaareva mosaiikein koristeltu penkki, jolla on hyvä levähtää. Puistossa on myös pieni tornitalo, jossa Gaudí eli viimeiset vuotensa. Se on sisustettu mielenkiintoisilla huonekaluilla, jotka hän suunnitteli itse.
Lennot kohteesta