Faro
Tietoja

Unenomainen rantaviiva ällistyttävän kauniine rantatörmineen ja ihastuttavine rantoineen tekee viettelevästä Algarvesta oikeutetusti Portugalin halutuimman turistialueen. Algarven pääkaupunki Faro on usein kuitenkin vain läpikulkupiste monille vierailijoille, jotka saapuvat lentokentän vuoksi. Farolla on kuitenkin paljon tarjottavaa, mukaan lukien persoonallinen portugalilainen tunnelma, viehättävä venesatama, hyvin ylläpidetyt puistot ja torit ja ihastuttavat maisemat. Olit sitten historiaintoilija, luonnonystävä tai vain rantalomailija – tämä kaupunki saa sinut taatusti pauloihinsa.

Algarvessa vallitsee subtrooppinen välimerenilmasto ja suurin osa sateista ajoittuu talvikuukausille siinä missä kesät ovat lämpimiä ja aurinkoisia. Tämän ansiosta aika sopii täydellisesti kaikenlaisille ulkoilma-aktiviteeteille Ria Formosalla, leppoisalle kävelylle Faron ihastuttavien keskiaikaisten kaupunginosien kapeilla kaduilla ja lähellä sijaitsevien Ilha de Faro ja Ilha de Barreta -saarten tutkimiselle.

Ja mikäli kaipaat viihdettä, kaupungista löytyy niin klubeja kuin baarejakin, ja opiskelijoiden suuri määrä takaa värikkään yöelämän.

Faktat
  • Faro on Portugalin eteläisin kaupunki
  • Se on satamakaupunki, jonka vientituotteet ovat pääasiassa kala, viini, viikuna ja korkki
  • Se oli viimeinen suuri kaupunki, jonka kristityt ottivat takaisin haltuunsa 1249
  • Vuonna 1755 valtava maanjäristys ja sitä seurannut hyökyaalto tasoittivat suuren osan Faroa
Lennot kohteeseen Faro
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Bacalhau

Suolatut turska-annokset ovat portugalilaisen ruokakulttuurin perusta ja niitä valmistetaan ja tarjoillaan lukemattomina eri versioina riippuen alueesta ja perinteestä.

Pastel de Nata

Portugalilainen leivos, jota tarjotaan kuta kuinkin kaikkialla – rapeakuorinen torttu munankeltuaisesta tehdyllä kermaisella kiisselillä. Koukuttavan hyvää!
Juoma

Medronho

Mansikkapuiden marjoista tehty perinteinen portugalilainen hedelmäbrandy, joka tunnetaan myös nimellä 'tulivesi'. Hörppäys sitä saa miehen kyyneliin.

Café com Cheirinho

'Cheirinho' tarkoittaa 'hajua', ja tähän kupposeen mustaa kahvia lisätään tilkka alkoholia (yleensä brandyä). Täydellinen lopetus hyvälle aterialle!
Koe

Kunnan museo

Aikoinaan osa juutalaisten kaupunginosaa ja 1500-luvun luostaria ollut paikka on mitä luultavimmin Faron ainutlaatuisin nähtävyys. Esillä ihmeellisiä artefakteja.

Luukappeli

Tämä pieni ja makaaberi kappeli on rakennettu yli 1000 karmeliittamunkin luista. Älä ohita huippukohtaa – kultaista luurankoa.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Baarikiertueet
Rannalla rentoutuminen
Pyöräily
Veneily
Historia
Melonta
Yöelämä
Tapakset
Kävelyt
Purjelautailu
Kohteet

Praia de Faro

Ilha de Farossa sijaitseva ja koko Faron pisin ranta venyy viisi kilometriä rantaviivaa pitkin ja tarjoaa loputtomasti ihastuttavaa kultaista hiekkaa. Saaren rakennustyöt on pidetty varsin pienimuotoisina, joten täällä ei näy kerrostaloja. Tämä ranta on helposti saavutettavissa kaupungista käsin samoilla säännöllisillä bussipalveluilla, joilla pääset myös lentokentälle. Praia de Faron vedet ovat puhtaita ja aallot tarpeeksi korkeita surffausta varten. Mikäli et ole aiemmin kokeillut surffausta, tarjoutuu sinulle nyt mainio tilaisuus kokeilla sitä – paikallisella surffauskoululla voit ottaa oppitunteja ja vuokrata välineitä.

Cidade Velha

Pitkän ja värikkään historiansa ansiosta Farossa vallitseva tunnelma on kuin jostain menneisyyden ja nykyajan välimaastosta. Vanha kaupunki on sekoitus maurilaista ja 1700-luvun portugalilaista arkkitehtuuria sulautuneena yhteen mukulakivikatujen sarjaksi kaupungin vanhojen muurien jäännösten syleilyssä. Monet historialliset rakennukset on osittain rakennettu uudestaan aikaisemmasta poikkeavalla tyylillä, sillä suuri osa Faroa tuhoutui vuoden 1755 suuressa maanjäristyksessä. Historiallinen kylä jakaantuu kahteen pääalueeseen: vanhimpaan osaan Vila-Adentroon ja Mourariaan, jonka maurit asuttivat 1200-luvun lopulla. Lähde kävelylle katulabyrinttiin, joka johtaa Largo da Sé -torille, mistä voit löytää 1800-luvun kaupungintalon ja 1700-luvun pienen goottilaistyylisen Sé Catedral de Faro -katedraalin.

Ria Formosa

Kiinnostavatko linnut ja luonto? Siinä tapauksessa tämä on juuri oikea paikka sinulle! Tämä laguuni venyy aina Faron rajojen taa (alue kattaa noin 18 000 hehtaaria). Viiden saaren suojassa oleva alue on ollut luonnonpuisto vuodesta 1987 lähtien. Tästä luonnonpuistosta löytyy erilaisten lintujen lisäksi myös useita uhanalaisia eläinlajeja, kuten kameleontteja ja merihevosia. Alueella on itse asiassa raportoitu olevan yksi maailman laajimmista merihevoskannoista. Paikka on kuitenkin paljon muutakin, joten saavu opastetulle kävelyretkelle, pyöräile, liity mukaan veneretkelle tai vuokraa kanootti ja koe tämä ihastuttava paikka!
Lennot kohteesta