La Palma
Tietoja

La Palma on Kanariansaarten vihrein saari ja aivan erinomainen paikka paeta talvea jokaiselle, joka pitää uusista paikoista ja nähtävyyksistä sekä tietenkin auringonotosta. Saari on kuin salainen, vielä löytämätön, aarre Atlantilla. La Palma, lempinimeltään La Isla Bonita (Kaunis saari), tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden kokea aito, pilaamaton luonto vaelluksilla vehreissä sademetsissä, jotka kirjaimellisesti uhkuvat elämää.

Vastakohtana tyypillisille kultaisille hiekkarannoille, La Palman rannoilla hiekka on tummaa, mikä tekee siitä täydellisen paikan ottaa aurinkoa. Lisäksi siellä on usein vähemmän ihmisiä. Siellä on myös Kanarian monimuotoisin kasvilajisto. Jos etsit rentouttavaa lomaa ilman ihmisjoukkoja, La Palma on sinulle sopiva kohde.

La Palma hurmaa vierailijat kauniilla auringonlaskuilla ja kirkkailla yötaivailla, jotka sopivat tähtien katsomiseen. Saarella seikkaileminen onkin uskomattoman romanttista. La Palma on myös suosittu kiipeily- tai vaelluskohde erityisesti viileämpien kuukausien aikana. Se on myös turvasatama, jos haluat paeta kylmää talvea sekä erinomainen harrastus- ja seikkailukohde.

La Palmassa on tasainen, lämmin ilmasto ja aurinko paistaa siellä suurimman osan päivästä. Keskilämpötila ei laske alle 18 °C:n koko vuoden aikana. Saarella voi nauttia kuumasta ilmastosta vuoden ympäri, mutta Atlantin rannikkotuuli tekee kuumuudesta siedettävämpää. Ratkaiseva tekijä on kuitenkin se, että La Palman ilmasto on täydellinen vesiharrastuksille ja auringonotolle.

Faktat
  • Koko saari on julistettu UNESCON biosfäärialueeksi
  • Vuosittainen keskilämpötila on 26–28 °C
  • La Palma on maailman ensimmäinen tähtien valon suojelualue
  • La Palma on suurimman optisen teleskoopin GranTeCanin koti
Lennot kohteeseen La Palma
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Chicharrón

Perinteinen espanjalainen ruokalaji, valmistettu yleensä uppopaistetusta, maustetusta porsaan kyljen kamarasta.

Principe Alberto

Kuninkaallisesti nimetty suklaakakku, joka on kuorrutettu yleensä suklaamoussella ja pähkinöillä. La Palman tunnetuin jälkiruoka.
Juoma

Ron Miel

Kanarian erikoisuuden, hunajarommin, maku on ainutlaatuinen. Sitä voidaan juoda sellaisenaan tai monissa cocktaileissa.

Café solo

Vahva kahvi, joka tarjotaan pienestä kupista. Valmistettu perinteisesti tulella tai liedellä, pavut ovat usein tuoreita.
Koe

Nogales-ranta

La Palman kaunein luonnonranta – musta hiekka-aarre on 450 m pitkä ja jylhien rantakallioiden ympäröimä.

Teneguia

Teneguia on vaikuttava punaseinämäinen ja kaksihuippuinen tulivuori. Se kohoaa 437 m korkeuteen alkuvoimaisesta, tuliperäisestä maisemasta.
Sopii täydellisesti, jos sinua kiinnostavat
Veneily
Retkeily
Luolatutkimus
Ajaminen
Hienot illalliset
Vaellus
Puistokävelyt
Purjehdus
Auringonotto
Uiminen
Vesihiihto

Puerto de Tazacorte -retket

La Palman länsipuolella sijaitseva Puerto de Tazacorte tarjoaa upeita laivamatkoja. Kauniit luolat, vedenalaiset kallionkielekkeet ja kalojen täyttämät riutat pitkin saaren rannikkoa saavat sinut näkemään ja arvostamaan paikallisen vedenalaisen maailman puhdasta kauneutta. Valaat, delfiinit ja muut valaslajit ovat näiden Atlantin vesien hallitsevia asukkaita. Näiden mahtavien eläimien näkeminen matkan aikana on unohtumaton kokemus itsessään.

Parque Nacional de la Caldera de Taburiente

Tämä upea kansallispuisto on La Palman maantieteellinen sydän. Se levittäytyy 47 neliökilometrin alueelle ja sen kiiltelevien makean veden lähteiden, kauniiden vesiputousten, rehevien mäntymetsien, jyrkkien kivimuodostumien ja pitkien vaelluspolkujen avulla se esittelee luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta. Tähän aivan upeaan ja pilaamattomaan paikkaan on paras tutustua jalan. Paras aika vierailuun on aamu, sillä silloin näkymä on kirkkaimmillaan. Myös iltapäivisin on myös oma taianomainen näkymänsä: pilvet syleilevät hitaasti 8 km leveää kalderaa ja levittäytyvät sen korkealle kohoavien kiviseinien yli. Kaldera on keskeinen osa puistoa. Käytännössä se on valtavan luhistuneen tuliperäisen kraatterin jäännökset. Vaikka se on näennäisesti rauhallinen paikka, eroosio kuluttaa sitä hitaasti mutta varmasti. Se on luonut erikoisia nähtävyyksiä, kuten puuryhmiä, jotka seisovat omien juurtensa muodostaman verkon varassa.

Piscinas de la Fajana

Niiden, jotka haluavat uida virkistävässä vedessä autenttisten, häkellyttävän kauniiden maisemien keskellä on tutustuttava luonnonaltaisiin La Palmassa. La Fajana koostuu kolmesta suolaisen veden luonnonaltaasta, jotka sijaitsevat saaren koillisrannikolla, noin 5 km itään Barloventon kylästä. Uiminen näissä Kanariansaarten viehättävissä luonnonaltaissa on ainutlaatuista ja unohtumatonta. Seinät, jotka ympäröivät kolmen altaan kokonaisuutta suojaavat sitä ulkoisilta aalloilta, joten uimarit pääsevät uimaan kristallinkirkkaissa vesissä sekä kiertämään ja liikkumaan kolmen eri altaan välillä helposti. La Fajanan uima-altaisiin pääsee helposti ja alueella on pysäköintipalvelu, auringonottoalueita ja ravintoloita, minkä vuoksi vapaa-ajasta nauttiminen siellä perheen tai ystävien kanssa on erinomaisen helppoa.
Lennot kohteesta