Lissabon
Tietoja

Lissabon on Euroopan toiseksi vanhin kaupunki ja Portugalin pääkaupunki, ja sitä ympäröi seitsemän viehättävää rinnettä. Kaupungilla on siis tarjota sekä ulkonäköä että viehätystä, jotka ovat kehittyneet vuosisatojen saatossa. Lisäksi kaupungin ihana Välimeren ilmasto tekee kesäkaudesta kestää kuuden kuukauden mittaisen ja talvista Euroopan lämpimimpiä: olet siis löytänyt unelmakaupungin.

Lissabonin monipuolinen historia näkyy selvästi sen upeassa romaanisessa ja goottilaisessa palatsiarkkitehtuurissa, joka miellyttää silmää aina, ja tiiviissä mukulakivikatujen ja takakujien verkostossa. Kaupungissa on siis ilahduttavaa kävellä ympäriinsä ja löydät uskomattomia nähtävyyksiä joka toisen kulman takana. Kun kävelet Lissabonin läpi, et voi olla huomaamatta majesteettisten katedraalien luomaa keskiaikaista tunnelmaa ja kulttuuriperintöä, joka on todiste yhden löytöretkien suurimpien valtojen rohkeudesta. Nähtävyyksien katselu Lissabonissa on helppoa: sen loistavan julkisen liikennejärjestelmä tarkoittaa, että kaikki on helposti saavutettavissa. Mutta Lissabon on myös kaupunki, jota voi tutkia spontaanisti, mikä tietenkin lisää odottamattomien aarteiden löydön iloa.

Lissabon on kuitenkin myös muutakin kuin koskemattomia näkymiä. Voit rauhassa kokeilla kulinaarisia ihmeitä ja juomia, löytää vilkkaita kulttuuri- ja taidetapahtumia tai makoilla auringossa Lissabonin erinomaisilla rannoilla. Lissabonissa voi tietenkin myös viettää hauskoja iltoja – yöelämä on mahtavaa ja alkoholin nauttimista julkisilla paikoilla ei ole kielletty lailla, joten juhlavaa ja boheemia tunnelmaa on aina ilmassa.

Faktat
  • Lissabon on Länsi-Euroopan vanhin kaupunki
  • Lissabonin Vasco da Gama -silta on Euroopan pisin: sen kokonaispituus on 12,3 km
  • Lissabonissa oleva Livraria Simão on yksi maailman pienimpiä kirjakauppoja
  • Vuonna 1755 valtava maanjäristys ja sitä seuraava tsunami tuhosivat suurimman osan Lissabonista
Lennot kohteeseen Lissabon
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Bacalhau à Brás

Lissabonissa perinteinen ruokalaji: suolaturskasilppu sipulilla ja paistetuilla perunoilla, jotka tarjotaan munakokkelipedillä.

Caldo Verde

Perunoista, rehuydinkaalista ja portugalilaisesta makkarasta valmistettu vihreä keitto maustetaan oliiviöljyllä. Täydellistä focaccian kanssa.
Juoma

Vinho do Porto

Portugalin väkevä tunnusviini on yleensä makeaa ja nautitaan jälkiruuan kanssa. Pulloja saa jokaisesta Lissabonin kahvilasta.

Ginja

Suosittu portugalilainen likööri, joka valmistetaan alkoholissa haudutetuista hapankirsikoista. Tarjotaan yleensä hedelmäpalojen kanssa.
Koe

Lissabonin meriakvaario

Euroopan suurimassa sisätila-akvaariossa on näytillä upeaa merielämää. Se on yksi maailman harvoista akvaarioista, jossa asuu aurinkoahven!

Bairro Alto

Lissabonin sydän, täynnä viihtyisiä ravintoloita ja baareja, herää eloon illalla musiikin ja yöelämän mukana.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Arkkitehtuuri
Baarikiertueet
Kahvilat
Kirkot ja maamerkit
Konsertit
Kulttuuri
Herkut
Hienot illalliset
Historia
Museot
Musiikkitapahtumat
Yöelämä
Valokuvaus
Ravintolat
Nähtävyydet
Auringonlaskut
Tapakset
Kävelyt
Viinikierrokset
Kohteet

Castelo de São Jorge

Tämä upea, kukkulan päällä oleva linna on yksi Lissabonin suosituimmista turistinähtävyyksistä. Linna oli maurien linnoitus 1000-luvulla, mutta Afonso Henriques valtasi linnan, kun hän valloitti Lissabonin vuonna 1147. Henriques oli Portugalin ensimmäinen kuningas ja linna oli hänen kuninkaallinen asuntonsa. Linna itsessään tarjoaa läpileikkauksen Portugalin historiasta – siellä voit tutustua museoon, suojavalleihin ja sisäpihoihin sekä arkeologiseen kaivaukseen, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Lissabonin huikaiseva yleisnäkymä avautuu silmiesi edessä, kun kipuat linnan muureille.

Mosteiro dos Jerónimos

Tämä luostari on UNESCO:n maailmanperintökohde ja se rakennettiin 1500-luvulla Vasco da Gaman Intian matkan ja meritien löytämisen kunniaksi. Meritien ansiosta Lissabonista tuli yksi Euroopan rikkaimmista kaupungeista. Nimi on peräisin Hieronymuksen munkkikunnalta, jonka käytössä luostari oli. Luostari oli myös kuninkaiden viimeinen lepopaikka. Tämän mestariteoksen valmistuminen kesti noin 100 vuotta ja se on yksi parhaista Portugalin yksityiskohtaisesta emanuelintyylin arkkitehtuuriesimerkeistä, joka säästyi Lissabonin vuoden 1755 tuhoisan maanjäristyksen aikana. Sisä- ja ulkopuolella olevien upeiden yksityiskohtien ja ornamentiikan vuoksi rakenne on suorastaan hämmästyttävä – tornimaisessa julkisivussa on pieniä, uskomattoman yksityiskohtaisia elementtejä ja torneja, ja meliittisisusta on yksityiskohtien rehevöittämä. Sisustassa on holvikaaria, viiniköynnöksilla, oksilla ja lehdillä koristeltuja pylväitä ja muita yhteenkietoutuneita elementtejä arvoituksellisissa koristeissa.

Torre de Belém

Torre de Belém sijaitsee Tajo-joen pohjoisrannalla, minne merimiehet pakenivat armottomia tuulia. Tämä valtava 30-metrinen, emanuelintyylinen torni on vaikuttava löytöretkien aikainen jäänne, joka rakennettiin vuonna 1515 sataman puolustustorniksi ja symboliseksi portiksi Lissaboniin. Sen tornein varustettu terassi, renessanssiaikainen katettu terassi, mestarillinen kiviornamentiikka sekä patsaat ja jopa luostari tekevät siitä yhden Lissabonin hienoimmista maamerkeistä. Voit kiivetä kapeaa porraskäytävää pitkin tornin huipulle ja nauttia kauniista näkymästä ja ottaa hienoja valokuvia.
Lennot kohteesta