Málaga
Tietoja

Joillekin Málaga saattaa olla vain helppo tapa päästä Costa del Solin lähistöllä oleviin auringonpalvontakohteisiin, mutta tämä aikanaan nuhjuinen satama on viime aikoina muuttunut paljon. Nykyään se on kaupunki, josta voi nauttia jopa enemmän kuin hiekkarannoista.

Kaupungin rannat ovat hyvä tekosyy, mutta ruokakulttuuri on kuitenkin se kaikkein tärkein syy matkustaa Málagaan. Paikallinen ilmasto ja kalastusperinteet takaavat, että tarjolla on riittävästi tuoreita aineksia, mahtavaa paikallista viiniä ja Välimeren alueen parhaita jamón-kinkkuja.

Rantojen ja ruoan lisäksi Málaga tarjoaa myös monia museoita, jotka ovat keskittyneet klassiseen, moderniin ja katutaiteeseen, sekä ostoskatuja, joilta löydät maailman suurimpia tuotemerkkejä ja parhaita paikallisia tuotteita. Yöelämästäkään ei ole puutetta: Málagassa juhlat jatkuvat aamuun asti, joten löydät aina sinulle sopivan bilepaikan.

Faktat
  • Malagan ja Pohjois-Afrikan etäisyys toisistaan on vain 130 km
  • Kesäkausi kestää noin kahdeksan kuukautta, huhtikuusta marraskuuhun
  • Malaga on yksi maailman vanhimmista kaupungeista
  • Málagan lentokenttää käyttää noin 13 miljoonaa matkustajaa vuodessa
Lennot kohteeseen Málaga
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Migas

Pata, jossa on oliiviöljyssä paistettuja leivänpaloja ja kinkkua, paprikaa, chiliä ja valkosipulia. Tarjoillaan chorizon ja munien kanssa.

Ensalada Malagueña

Málagan salaatti – osa Málagan omaa ruokakulttuuria. Salaatti tehdään perunoista, suolatusta turskasta, oliiveista ja appelsiineista.
Juoma

Cafe Sombra

Kahvijuoma, jossa on noin 20 % kahvia ja 80 % maitoa. Tarjolla paikallisissa malagalaisissa kahviloissa. Kermaista!

Málagan viini

Makea Pedro Ximenez -rypäleistä valmistettu punaviini. Sen perusominaisuuksia ovat tumma väri, kypsä aromi ja rikas, elegantti maku.
Koe

Málagan Pompidou-keskus

Käy tämän hämmästyttävän upean museon Málagan sivuhaarassa – tarjolla on erilaisia näyttelyitä, gallerioita ja työpajoja.

Automuseo (koko nimeltään Auto- ja muotimuseo)

Täältä löytyy vintage-henkeä: vaikuttavia automaailman mestariteoksia yhdessä haute couturen ja ajan muodin kanssa.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Arkeologiakierrokset
Pyöräily
Veneily
Kulttuuri
Huoneesta pako -pelit
Hienot illalliset
Historia
Museot
Nähtävyydet
Tapakset
Kävelyt
Viinikierrokset
Kohteet

La Alcazaba

1000-luvulta peräisin oleva La Alcazaban linnoitus on pakollinen kohde Málagassa kävijöille. Se mainitaan lähes jokaisessa kaupunkioppaassa. Ja siihen on tietenkin syynsä. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä monumenteista jo symbolisestikin. Palatsin sisältä löydät kaupungin arkeologisen museon, jossa on esillä aitoja, säästyneitä aarteita, jotka kertovat kaupungin historiasta. Alcazaba oli ennen liitoksissa Gibralfaron linnaan, joka rakennettiin 1300-luvulla. Sen rakennutti kuningas Youssef I vanhojen foinikialaisten rakennusten alueelle. Alueella oli myös mäen päällä oleva majakka, jota kutsuttiin Gibralfaroksi.

La Concepciónin kasvitieteellinen puutarha

La Concepción on yksi Euroopan arvostetuimmista kasvitieteellisistä puutarhoista: se on kuin trooppinen paratiisi, jossa perinteinen puutarha yhdistyy vehreään metsään. Sen loi 1850-luvulla aristokraattipariskunta, ja sillä on edelleen paljon tarjottavaa. Puutarhasta löytyy historiaa, kauniita maisemia, joista saat matkasi parhaimmat kuvat, ja todella kauniita kävelyreittejä, kuten ”La Concepciónin jalokivet”, ”Teemapuutarhat” ja ”Maailman ympäri 80 puussa”, joista jokainen on noin tunnin tai kahden mittainen. Täällä voi siis viettää vaikka koko päivän.

Málagan katedraali

Málagan katedraali on mahtava nähtävyys. Se rakennettiin lähes 250 vuotta sitten ja on tunnettu siitä, että se on koristeltu kauniisti perinteiseen espanjalaiseen tapaan ja historiallisin teoksin. Se yhdistää barokkityylisen ulkosivun renessanssityyliseen sisustukseen. Se on tunnettu myös siitä, että sen toinen torni on jäänyt kesken, mistä syystä sitä kutsutaan myös lempinimellä ”La Manquita” eli yksikätinen nainen. Valmistunut torni tekee katedraalista kuitenkin 84 metriä korkean ja se näyttää upealta mistä tahansa kulmasta katsottuna. Sisustuksessa on kaiverruksia, koristeita, patsaita, maalauksia ja muita elementtejä, joiden yhdistelmä tekee kokonaisuudesta henkeäsalpaavan upean taideteoksen.
Lennot kohteesta