Nizza
Tietoja

Nizzan kaunis kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla Ranskan rivieralla ja keskellä vuoristomaisemaa. Se onkin kaunis nähtävyys jo itsessään. Kun kaupungin näkee kerran, on helppo ymmärtää, miksi niin monet taiteilijat tulevat sinne inspiraation perässä. Inspiraatiota sieltä löytyykin, ja tuloksena syntyneitä mestariteoksia on esillä monissa kaupungin museoista. Nizzasta pidetään myös sen puhtaan ilman ja mukavan ja aurinkoisen välimerellisen ilmaston ansiosta.

Nizzassa on pittoreskien luontomaisemien lisäksi myös eleganssia vaikka muille jakaa. Siitä kertovat esimerkiksi hurmaava arkkitehtuuri, ainutlaatuinen tunnelma, joka yhdistää välimerellisen vanhan maailman modernimpaan eurooppalaisuuteen, sekä ikoninen merenrannalla oleva kävelykatu Promenade des Anglais (Englantilaisten kävelykatu). Katu sai nimensä 1700-luvun lopun englantilaisista aristokraateista, jotka viettivät talvensa Nizzassa.

Nizza onkin yleisesti kiehtova kaupunki – tarjolla on laaja valikoima nähtävyyksiä ja maamerkkejä, ruokakulttuuri on monipuolista, taide-elämä aktiivista ja yöelämä tyydyttää juhlinnan tarpeen. On siis todennäköistä, että matkastasi tulee viihdyttävä ja Nice la Belle (kaunis Nizza) saa sinut haluamaan lisää.

Faktat
  • Nizzan alueen ensimmäiset ihmisasutukset on ajoitettu 400 000 vuoden päähän
  • Nizzan sileäkiviset rannat ovat luonnollisia muodostelmia
  • Nizzassa on toiseksi eniten hotelleja koko Ranskan alueella ja siellä käy vuosittain 4 miljoonaa turistia
  • Nizzan Côte d’Azur -lentokenttä on Ranskan kolmanneksi vilkkain lentokenttä
Lennot kohteeseen Nizza
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Pissaladière

Perinteinen nizzalainen suolapala: leipätaikina päällystetään karamellisoiduilla sipuleilla, oliiveilla, valkosipulilla ja anjoviksilla.

Salade Niçoise

Alueen perinteinen salaatti, jossa on oliiveja, tomaattia, tonnikalaa, keitettyjä kananmunia, anjoviksia ja vinegrettiä.
Juoma

Roseeviini

Klassikko Nizzan kesään. Kuiva ja paikallisen ruoan makuihin sovitettu roseeviini vie gastronomiset kokemuksesi taatusti uudelle tasolle.

Pastis

Ranskan rivieran suosikkiaperitiivi. Aniksen ja lakritsin makuinen alkoholijuoma, josta tehdään vedellä maitomainen ja piristävä juoma.
Koe

Promenade des Anglais

Lähde kävelylle tälle historialliselle kävelykadulle ja ihaile mahtavaa Hôtel Negrescoa ja Palais de la Méditerranéeta matkan varrella.

Chagall-museo

Museo kertoo Chagallin elämästä, esittelee joitakin hänen vaikuttavista teoksistaan ja isännöi lisäksi muita, väliaikaisia näyttelyitä.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Arkkitehtuuri
Baarikiertueet
Pyöräily
Konsertit
Hienot illalliset
Historia
Yöelämä
Nähtävyydet
Auringonotto
Auringonlaskut
Kävelyt
Vesihiihto
Kohteet

Vieux Nice

Lähde matkaan kohti Nizzan tunnelmallista vanhaakaupunkia ja löydät paikan, joka ei ole juuri muuttunut sitten 1700-luvun. Eksyminen matkan varrella on osa sen viehätystä. Ihastuttavat historialliset rakennukset reunustavat kapeita katuja ja niistä löytyy pieniä liikkeitä, ravintoloita, putiikkeja ja baareja. Voit käydä myös vilkkaalla Cours Saleya -torilla, jolta löydät vanhankaupungin parhaat kojut ja kaupat. Torin ympärillä on ravintoloita ja kahviloita, joissa voit levähtää hetken juoman ääressä kaiken vilskeen keskellä. Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneet rakastavat Cathédrale Ste-Réparatea, Chapelle de la Miséricordea, Palais Lascaris’ta, 1700-luvun apteekkia sekä flaamilaisia gobeliineja ja fajanssia. Vanhassakaupungissa ollessaan kannattaa myös poiketa lähellä olevaan Palais de Justice -tuomioistuimeen, sillä se on myös upea arkkitehtuurikohde.

Colline du Chateau

Paikalla oli sotilastukikohta monien vuosisatojen ajan, mutta nyt korkeuksiin kohoava, jyrkkä Linnamäki palkitsee sinut mahtavilla maisemilla Nizzanlahdelle, kunhan vain jaksat kavuta huipulle asti. Nykyään siellä on Nizzan kuuluisin yleisölle avoin puutarha, ja se on suosittu nähtävyys. Monimuotoiset maisemat korostuvat eri tavalla päivän aikana, joten panoraamakokemukset vaihtuvat sävyiltään ja valoltaan jatkuvasti. Sataman parhaat puolet näkee auringonnousun aikaan, kun taas Promenade des Anglais on hurmaavimmillaan auringonlaskun valaisemana. Jos käyt Linnamäellä, muista käydä katsomassa myös ihastuttavaa keinotekoista vesiputousta.

Massena-museo

Aivan Promenade des Anglaisin vieressä on kaunis, pieni, neoklassinen belle époque -tyylinen huvila, jossa on italialaisia vaikutteita. Se on rakennettu 1898–1900 ja sitä ympäröivät ihastuttavat puutarhat. Oikeat aarteet löytyvät kuitenkin huvilan sisältä. Palais Massenan Musee d’Art et d’Histoire on omistettu Nizzan historialle, josta se kertoo kiehtovien esineiden, huonekalujen, julisteiden, valokuvien, maalausten ja piirrosten avulla. Sen valikoima ulottuu 1800-luvun alusta aina 1900-luvun loppuun.
Lennot kohteesta