Palma de Mallorca
Tietoja

Tämä juhlava kaupunki Mallorcan saaren lounaisrannikolla on yllättävän viehättävä mahtavien nähtävyyksien, avoimen horisontin ja vastustamattoman Välimeren ilmaston vuoksi. Palma on saaren vilkkain keskus ja puolet Mallorcan väestöstä asuu siellä.

Palma näyttää siltä, miltä jokainen Välimeren kaupunki toivoo näyttävänsä. Sen arkkitehtuuria verrataan joskus Barcelonan arkkitehtuuriin, eikä syyttä – siellä on hienoja modernistisia rakennuksia, jotka muistuttavat paikoin jopa Gaudin töitä. Mutta ehkä mahtavin kaksoisolento on suuri keskiaikainen La Seun katedraali, joka nousee kaupunkinäkymän yläpuolelle ja luo taustalla olevien vuorten kanssa henkeäsalpaavan näkymän. Koska Palmaa ovat hallinneet monet valtiot sen historian aikana, siellä on runsaasti kulttuuriperintöä ja maamerkkejä, mukaan lukien upea vanhan kaupungin katusokkelo, tyylikkäät linnat ja barokkikirkot, ikoninen venesatama ja upea palmujen reunustama rantakatu kävelyä ja pyöräilyä varten. Kun kuljet kauemmas merestä, huomaat olevasi nykyaikaisilla alueilla, joissa on tilavia katuja ja runsaasti kahviloita, putiikkeja, kauppoja ja ravintoloita.

Kauniiden nähtävyyksien lisäksi Palma tunnetaan myös huippuluokan rannoista. Kaupungin ranta on lyhyen kävelymatkan päässä katedraalista ja vaikka ranta on usein melko täynnä, se on hyvä paikka rentoutumiselle ja hauskanpidolle. Jos pidät enemmän rauhallisemmasta rannalla loikoilusta, suuntaa läheisen Ciudad Jardin -lomakeskuksen rannalle.

Jos haluat perusteellisen kaupunkikokemuksen, Palma tarjoaa jotain erityistä kaikille: monipuolisia ja kukoistavia taidetapahtumia, vaikuttavia museoita, erinomaista ruokaa, villiä yöelämää ja mahdollisuuksia hauskanpitoon.

Faktat
  • Mallorca on Espanjan suurin saari
  • Ihmiset ovat asuneet Mallorcalla vuodesta 7000 eaa.
  • Mallorcalla on yllättävän laaja määrä luolia ja joissain niissä on maanalaisia jokia
  • Mallorcan vuotuinen keskilämpötila on 21 °C ja aurinko paistaa siellä yli 300 päivää vuodessa
Lennot kohteeseen Palma de Mallorca
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Ensaïmada

1600-luvulla syntynyt Mallorcan erikoisuus. Näitä leivonnaisia on monia erilaisia ja se on täydellinen aamiaisleivonnainen.

Sobrasada

Pehmeä, säilötty makkara, jossa on jauhelihaa, pekonia, paprikaa, suolaa ja mausteita. Se tarjotaan yleensä maalaisleivän päälle levitettynä.
Juoma

Palo

Tämä tumma ja aromaattinen aperitiivi juontaa juurensa malarialääkkeestä ja siinä on kiniinikaarnaa, katkeroa, sokeria ja alkoholia.

Herbs de Majorca

Tämä likööri maustetaan aniksella, mintulla, sitruunalla, fenkolilla, kamomillalla, meiramilla ja appelsiinilla. Ihanaa aterian jälkeen.
Koe

Castell de Bellver

Ainutlaatuinen pyöreä linna – ainoa laatuaan Espanjassa ja ensimmäinen Euroopassa. Fantastisia näkymiä muurien päältä!

Es Baluard

Käy yhdessä Mallorcan upeimmista taidegallerioista, jota ympäröivät renessanssin aikaiset muurit. Teoksia Mirólta, Barcelólta ja Picassolta.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Arkkitehtuuri
Baarikiertueet
Rannalla rentoutuminen
Pyöräily
Veneily
Veneretket
Luolatutkimus
Kirkot ja maamerkit
Cocktailit
Sukellus
Vaellus
Historia
Yöelämä
Itämaiset maamerkit
Shopping
Nähtävyydet
Auringonotto
Uiminen
Kävelyt
Vesihiihto
Viinikierrokset
Kohteet

La Seu

Majesteettinen La Seun katedraali nousee kaupungin ylle kaikessa goottilaisessa loistossaan. Se on kaupungin suuri maamerkki, joka näyttää nousevan vedestä vanhan kaupungin muurin kanssa. Kiinnostavaa kyllä, katedraali rakennettiin jo olemassa olevan moskeijan paikalle, joka puolestaan oli rakennettu muinaisen roomalaisen temppelin paikalle. Vaikka se on pääasiassa goottityylinen vaikuttavien, keskilaivan pitkiä sivuja reunustavien massiivisten tukipilaririvien vuoksi, siinä on myös monia renessanssiajan piirteitä, sillä sen rakentaminen kesti yli 350 vuotta ja vuonna 1851 maanjäristys vahingoitti sen rakenteita. Hiekkakivestä tehdyssä ulkopuolessa on vaikuttavaa ornamentiikkaa ja sisäpuoli on samalla tavoin huikaiseva, tilava ja kaunis goottilaistyylille ominaisella pystymuotoilulla. Suuret lasimaalaukset ja suurenmoinen ruusuikkuna luovat upean valaistuksen sisäpuolelle erityisesti yhdessä Antoni Gaudin innovatiivisten viimeistelyjen kanssa. Hän valvoi La Seun restaurointia 1900-luvun alussa.

Palman vanha kaupunki

Vanhan katedraalin juurella sijaitsee Palman vanha kaupunginosa. Vanhassa kaupungissa on selkeä arabivaikutus pienien, kapeiden ja hiljaisien katusokkeloiden, melkein toisissaan kiinni olevien historiallisten talorykelmien, palatsien ja sisäpihojen myötä. Kun tutkit kaupunkia, löydät varmasti useita ajatuksia herättäviä museoita, kiinnostavia kauppoja ja pieniä kahviloita. Vanhassa kaupungissa on ilo vaeltaa ympäriinsä ja vaikka eksyäkin, sillä lähellä on aina näkemisen arvoisia maamerkkejä ja kauniita näkymiä. Mahtava 1200-luvulta peräisin oleva Almudainan palatsi La Seun vieressä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Se oli alun perin linnake, mutta muutettiin asuinpaikaksi Mallorcan hallitsijoille. Se käy selkeästi ilmi ylenpalttisesti sisustetuista huoneista, kauniista puutarhoista ja sisäpihasta, jossa on Mallorcan arabihallinnon aikainen leijonasuihkulähde. Toinen mielenkiintoinen arabijäännös on Baños Arabes (arabikylpylä) -rakennus. Vaikka se alkaa olla selkeästi vanha, se antaa kuitenkin selkeän kuvan näistä muinaisista rakennelmista. Vielä yksi ehdottomasti nähtävä maamerkki: Palau March, joka oli yksi uskomattoman rikkaan Marchin perheen asuinpaikoista. Siellä on useiden tunnettujen taiteilijoiden veistoksia ja taideteoksia, mukaan lukien Moore, Rodin, Dali ja Sert.

Serra de Tramuntana

Tämä vuoristoinen ja viehättävä alue esittelee Mallorcan luonnon parhaita puolia. Se on Palman lomakeskuksien ja kaupunkielämän jyrkkä vastakohta, vaikka useimmille ne tulevatkin ensimmäisenä mieleen. Villi maisema ja karu maasto luovat yhdessä kauniita maisempia yhdessä kimmeltävään mereen ryöppyävien rapautuneiden kalkkikivikallioiden, kukkuloilla lepäävien kylien, oliivilehtojen, mäntymetsien ja pensaiden kanssa. Alue on täydellinen kävelemistä ja vaeltamista varten ja sinne pääsee satojen polkujen kautta, joiden avulla sitä voi myös tutkia. Serra de Tramuntanan vuoristo on monipuolisen ja rikkaan kasviston ja eläimistön koti, mukaan lukien kotoperäinen Mallorcan kätilösammakko ja munkkikorppikotka. Siellä on myös useita paikkoja, kuten Torrent de Pareisin rotko ja Fonts Ufanes, jotka on julistettu luonnonmuistomerkeiksi. Tutustu rauhassa Mallorcan kesyttämättömästä puolesta ja nauti joka hetkestä.
Lennot kohteesta