Ponta Delgada
Tietoja

Kaukainen Azorien saaristo on kauniiden vuoristoisien saarien paikka, jossa on tyyniä luonnonaarteita ja joka tarjoaa lähes kaikkea mahdollista seikkailunhaluisille aina surffauksesta sukellukseen ja ratsastuksesta varjoliitoon. Toisin kuin Kanariansaarilla upeine säineen ja rantoineen, Azoreilla on tarjota vihreämpiä maisemia, jyrkempiä vuoria, leudompi ympärivuotinen subtrooppinen ilmasto ja vähemmän turistikeskeisen tunnelman.

Ponta Delgada, Sao Miguelin saarella sijaitseva pääkaupunki, on kaunis ja siellä on runsaasti tekemistä ja ihailemista. Siellä voit tutkia uskomattoman upeaa arkkitehtuuria samalla, kun kuljet hitaasti oman mielensä mukaan: kiehtovia mustilla ja valkoisilla tiilillä muodostettuja neliöitä, mukulakivikatuja, kauniita kirkkoja ja historiallisia rakennuksia, joissa on tyypillinen valkoinen julkisivu ja tumma, vulkaanisesta kivestä tehty koristelu. Pysähdy nauttimaan ruuasta tai juomasta joissakin kaupungin monista kahviloista, baareista tai ravintoloista. Paikallinen ruoka on yksinkertaisesti erinomaista – muista kokeilla joitain huikaisevia paikallisia tuotteita, kuten ananasta, kermaisia juustoja, viiniä ja teetä. Jos pidät meren antimista, tulet ilahtumaan laajasta valikoimasta ja kohtuullisista hinnoista. Ponta Delgadassa on yllättävänkin vilkas yöelämä. Baareja ja tapahtumapaikkoja riittää joka makuun ja juhlia voi aina aamuun asti.

Kaupunki toimii myös hyvänä päämajana, kun lähdet tutkimaan pieniä kyliä, koskematonta luonnonkauneutta ja monia vulkaanisia ihmeitä Sao Miguelin ympärillä. Kiipeä kraattereiden reunoja nähdäksesi henkeäsalpaavia maisemia, vaella lukuisilla poluilla, kurkista upeisiin luoliin tai katsele valtavan meren häikäisevän avointa horisonttia.

Faktat
  • Azorit ovat Portugalin autonominen alue, ja saaret sijaitsevat noin 1360 km länteen mantereesta
  • Kaikilla Azorien saarilla on vulkaaninen alkuperä
  • Merenpohjasta saarten korkeimpaan kohtaan mitattuna Azoreilla on joitakin maapallon korkeimpia vuoria
  • Vaikka saarilla ei aluksi asuttu, Azoreista alkoi tulla ylikansoitettuja 1600-luvulla
Lennot kohteeseen Ponta Delgada
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Cozido

Azorien erikoisuus: täyteläinen liha- ja vihannespata, joka haudataan kuumaan vulkaaniseen maaperään ja sitä kypsennetään tunteja.

Malasadas

Friteeratut ja kidesokerilla päällystetyt taikinapallot ovat oletettavasti Sao Miguelin saarelta peräisin ja toimivat ihanana välipalana.
Juoma

Chá verde

Kokeile paikallista vihreää teetä. Sen erikoisuus on siinä, että tee kuivataan suolaisessa meri-ilmassa, mikä aiheuttaa uniikin, maanläheisen aromin.

Mulher do Capote

Tämä makea ja pehmeä Azorien likööri on tehty tuoreista ananaksista tai passionhedelmistä ja sitä käytetään yleisesti digestiivinä.
Koe

Kaupungin portit

Ponta Delgadan ikoninen maamerkki vuodelta 1783. Portit olivat alun perin osana puolustusmuuria, mutta seisovat vieläkin ylpeästi kaupungissa.

Cha Gorreana

Matkaa historiaan ja vieraile Euroopan ainoalla teeplantaasilla. Se on perustettu vuonna 1883, ja se tuottaa teetä vielä tänäkin päivänä.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Arkkitehtuuri
Baarikiertueet
Pyöräily
Veneily
Veneretket
Kirkot ja maamerkit
Herkut
Sukellus
Delfiinien katselu
Ajaminen
Kalastus
Vaellus
Ratsastus
Vuoret
Maastopyöräily
Yöelämä
Suunta
Puistokävelyt
Valokuvaus
Mönkijäajelu
Purjehdus
Nähtävyydet
Snorklaus
Kylpylä
Auringonlaskut
Surffaus
Uiminen
Tapakset
Kävelyt
Purjelautailu
Kohteet

Caldeira das Sete Cidades

Ehdoton kohde Sao Miguelissa. Jättimäinen, muinainen tulivuoren kraatteri kimmeltävine kaksoisjärvineen: Lagoa Verde ja Lagoa Azul (eli vihreä ja sininen järvi) ovat ainutlaatuisia luonnonmuodostelmia, jotka lumoavat sinut täysin ilmiömäisillä maisemilla, koskemattomalla luonnolla ja valtavalla mittakaavallaan. Metsien peittämät kalliot syleilevät vierekkäin olevia vihreää ja sinistä järveä. Erään Azorien legendan mukaan järvet muodostuivat prinsessan ja paimenen kielletyn rakkauden aiheuttamista kyynelistä. Siellä on parasta käydä selkeänä päivänä, jotta paikan kauneudesta voi nauttia täysin. Jos kuitenkin satut käymään siellä kun on pilvistä tai sumuista, voit silti tutkia hienoja vaellusreittejä kraatterin reunoilla ja järven rannoilla ja ihailla kauniita maisemia matkan varrella.

Furnas

Furnaksen kunta on vulkaaninen seikkailumaailma, jossa sijaitsee myös samanniminen viehättävä kylä. Alue on häkellyttävän viehättävä ja värikäs subtrooppisen kasvuston ansiosta. Monet niistä antavat sinulle ainutlaatuisen käsityksen siitä, millaisia Euroopan metsät olivat ennen jääkautta, koska leudon ilmaston vuoksi jääkausi ei yltänyt Azoreille. Vietä aikaa kuljeskelemalla kylässä tai lähde vaellukselle ja valmistaudu henkeäsalpaavan upeaan paikalliseen luontoon. Furnas on kuitenkin tunnettu pääasiallisesti luonnollisten kuumien lähteiden ja koko alueella höyryävien fumarolien vuoksi. Täällä sinulla on runsaasti mahdollisuuksia kastautua kuumiin kylpyihin. Kaunis Poca Da Dona Beija on erittäin suosittu tähän tarkoitukseen. Muihin nähtävyyksiin kuuluvat kiehtova Lagoa das Furnas -järvi, Caldeiras da Lagoa das Furnas -alue, jossa voit nähdä läheltä kirjaimellisesti maata keittävää vulkaanista toimintaa, tai tyylikkäästi luotu Terra Nostra Gardens, jonka kasvisto on hämmästyttävä.

Valaiden katselu Azoreilla

Azorit tunnetaan tulivuortensa kauneuden lisäksi myös erinomaisena kohteena valaiden katselulle. Saaria ympäröivät vedet ovat täynnä kalaa ja krilliä, mikä tekee vesistöstä houkuttelevan ruokailupaikan näille suurenmoisille nisäkkäille. Azorien lähellä on havaittu yli 20 eri lajia, kuten ryhävalaita, kaskelotteja, delfiinejä, merikilpikonnia ja monia muita. Monet matkanjärjestäjät järjestävät Ponta Delgadan venesatamasta lähteviä, yleensä kolmen tunnin kierroksia. Vaikka valaita voi mennä katselemaan vuodenajasta riippumatta, kesä on siihen paras aika.
Lennot kohteesta