Teneriffa
Tietoja

Miksi Teneriffa? Suurin osa ihmisistä käy lomailemassa tällä kauniilla saarella sen aurinkoisen sään takia. Teneriffalla on yli 300 aurinkoista päivää vuodessa, joten se on täydellinen merenrantakohde ruskettumisen ja rauhallisen lomailun ystäville. Ei ihme, että se on brittien suosituimpia kohteita, jos kaivataan kesäistä auringonpaistetta: se on hyvä perhekohde, poliittisesti vakaa ja noin viiden tunnin päässä lähes kaikilta Primera Airin lentokentiltä.

Teneriffan ilmasto on lähes täydellinen ja saaren sijainti mahtava, joten se onkin täydellinen lomakohde kelle tahansa. Saarella on paljon tarjottavaa. Pidätkö kalastamisesta? 10 minuutin ajomatkan päässä on lähin satama-alue. Haluatko surffata? Aallot ovat juuri sopivia erityisesti talvella. Entä nähtävyydet? Saarella on paljon nähtävää aina jättimäisestä tulivuoresta ja hienoista kivien reunustamista vuorovesialtaista historiallisiin maamerkkeihin ja vaikka mihin muuhun. Mitä sitten haluatkaan tehdä, täällä se onnistuu. 

Teneriffa ei ehkä ole kovinkaan suuri saari, mutta siellä riittää tekemistä ja näkemistä. Jos olet huolissasi siitä, ettei reissusta jää muistoja tai kuvia, huolehdit turhaan. Teneriffalla räpsit niin paljon kuvia, että kamerasi anoo jo armoa. Voit siis huolestua korkeintaan siitä, että joudut joskus lähtemään takaisin kotiin.

Faktat
  • Kesän keskilämpötila Teneriffalla on 23 °C ja aurinko paistaa 300 päivänä vuodessa
  • Kanariansaarten kieli on espanja (kastilia)
  • Vaikka se kuuluu Euroopan unioniin ja käyttää euroja, se ei ole osa Eurooppaa
  • Teneriffalla on maailman kolmanneksi suurin saarella oleva tulivuori, Teidevuori
Lennot kohteeseen Teneriffa
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Veden lämpötila
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Keskilämpötila
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Aurinkoista tunteina
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Auringonlaskun kesto
Ruoka

Gofio

Paahdetut viljajauhot ovat yksi perinteikkäimmistä Kanariansaarten tuotteista. Niiden historia ulottuu aina guanchien aikaan asti.

Papas Arrugadas

Kanariansaarten yleisin ruokalaji – tätä on kokeiltava, jos on lainkaan kiinnostunut Teneriffan ruoka- ja juomakulttuurista.
Juoma

Cafe Cortado Natural

Kahvijuoma, joka valmistetaan espressosta ja pienestä määrästä lämmitettyä maitoa ja tarjoillaan usein pienestä lasista.

Sangria

Espanjalainen viinipohjainen juoma. Siinä on perinteisesti viiniä, hedelmiä, brandya tai rommia, makeutusainetta ja jäitä.
Koe

Loro Parque

Eläintarha ja villieläinhoitola Santa Cruzin ulkopuolella. Täältä löytyy laaja kirjo erilaisia eläimiä ja erityisesti paljon papukaijoja.

Los Gigantes

Luonnollinen maamerkki, jossa suorat vuorenseinämät kohoavat lähes 500 metrin korkeuteen Atlantin valtameren ylle.
Sopii täydellisesti jos sinua kiinnostavat
Veneretket
Köysirata-ajelut
Sukellus
Golf
Maastopyöräily
Mönkijäajelu
Nähtävyydet
Kylpylä
Sukellusvenekierrokset
Auringonotto
Surffaus
Tennis
Teemapuistot
Kohteet

Masca

Masca on yksi Teneriffan kauneimpia osia. Se sijaitsee saaren luoteisosassa Tenovuorten juurella. Tämä kaunis pikkukylä on hieman hankalan matkan päässä, mutta se on matkan arvoinen. Tie sinne kulkee syvien ja vehreiden solien läpi, ja siinä on monia neulansilmämutkia. Näkymät matkalla ovat siis huikaisevia, ja kun pääset Mascaan, ihastut varmasti sen maisemien luonnolliseen kauneuteen. Mascan kylä oli vielä jonkin aikaa sitten lähes unohdettu paikka, mutta viime aikoina siitä on tullut Teneriffaa kiertelevien matkailijoiden lempikohde. Kylän miljöö on taianomainen: sen talot on rakennettu jyrkkien kivimuodostelmien kapeiden harjanteiden reunoille. Se onkin valokuvaajan unelmakohde. Kolmen tunnin kävelymatkan päässä kylästä on Mascanlahti, joka tarun mukaan oli aiemmin merirosvojen piilopaikka. Myös sen matkan varrella on upeita maisemia. On kuitenkin muistettava yksi juttu: kun olet päässyt Mascaan asti, sinun on joko käveltävä takaisin (paluumatka kestää pidempään ja soveltuu lähinnä hyväkuntoisille vaeltajille) tai mentävä lahdelta veneellä lähellä olevaan Los Gigantesiin.

Teiden kansallispuisto

Maiseman keskipiste on Espanjan suurin tulivuori Teide. Tämä uinuva jättiläinen purkautui viimeksi vuonna 1798, ja sen vulkaaniset pylväät ja laavamuodostelmat ovat hämmästyttävän monipuolisen värisiä ja muotoisia. Alueella elää biologisesti merkittävä ja laaja valikoima kasveja. Se on myös täydellinen kohde tähtien katsomiseen – Starlight Foundation suosittelee. Teiden kansallispuisto perustettiin vuonna 1954 suojelemaan tätä näyttävää ja ekologisesti arvokasta maisemaa, joka sijaitsee kolossaalisen tulivuoren juurella. Teide itse on vulkaaninen muodostelma suuren ja muinaisen kulhomaisen aukon luona. Se on muodostunut kahdesta semikalderasta, joiden välissä olevia kivimuodostelmia kutsutaan nimellä Roques de García. Jotkin ainutlaatuiset kasvi- ja eläinlajit kukoistavat Teiden varjossa. Kasvien monipuolisuus on hämmästyttävää: siellä kasvaa niin teidenpilviretama, kuningatarneidonkieli, guancheruusu, rohtolitutilli kuin hopeakurhokin.

Valaat ja delfiinit

Teneriffan ja sen naapurin La Gomeran lämpimät ja syvät vedet ovat niitä harvoja paikkoja maailmassa, joissa voit lähes taatusti nähdä paikallisia pallopäävalaita ja pullonokkadelfiinejä. Hyppää Teneriffan delfiinien ja valaiden tarkkailuretkelle veneellä tai jos haluat oikein lähelle, käy Teneriffa-retkiemme sivulla ja varaa käsittämättömän upea delfiinikokemus AquaPark-delfinaariossa.
Lennot kohteesta