Matkainfo

Erityispalvelut

Jos tarvitset erityisapua, ota yhteyttä osoitteeseen info@primeraair.com ja kirjoita sähköpostin aiheeksi "Tarvitsen erityisapua".

 

Opaskoiran kanssa matkustavat näkövammaiset matkustajat

Näkövammainen matkustaja saa ottaa opaskoiran mukaan hyttiin, kunhan koira on asianmukaisissa valjaissa ja sillä on kuonokoppa.

Koira ei saa viedä istumapaikkaa eikä se saa tukkia käytävää. Koiralle täytyy tarpeen vaatiessa hankkia välilasku- ja/tai kohdemaan vaatimat luvat maahantuloon.

Primera Air ei ole vastuussa, jos opaskoira on käännytetty maasta tai sen kauttakulku on kielletty jossakin maassa.

 

Pyörätuolipalvelu

Tämä palvelu on tarkoitettu niille matkustajille, joilla on vaikeuksia liikkua lentokoneeseen, sieltä pois tai sen sisällä.

Ilmoitathan matkatoimistollesi, jos tarvitset pyörätuolia, ja ilmoita erikseen jos matkustat oman pyörätuolin kanssa ja onko pyörätuolisi sähkökäyttöinen.

 

Lisähappi

Primera Airin käytännöt koskien lisähapen kuljettamista ja käyttöä:

  • Matkustaja ei saa tuoda omaa happisäiliötä lennolle.
  • Primera Air ei voi toimittaa lisähappea matkustajille, joiden tiedetään tarvitsevan sitä.
  • Koneessa pidettävä hätätilanteisiin tarkoitetta happi on mukana ennalta-arvaamatonta tilannetta varten eikä sitä ole tarkoitettu matkustajille, joiden tiedetään tarvitsevan sitä

 

Kannettavat happirikasteet

Kannettavat happirikasteet eivät varsinaisesti sisällä happea: ne vain tiivistävät happea ympäröivästä ilmasta. Täten niitä ei pidä sekoittaa happipulloihin/-sylintereihin! EU:n asetusten mukaisesti kannettavia happirikasteita ei tarvitse hyväksyttää, jotta ne voi ottaa mukaan lentokoneeseen tai että niitä voi käyttää lentokoneessa. Koska kannettavat happirikasteet käyttävät akkuja, ne määritellään kannettaviksi elektronisiksi laitteiksi.

Kannettavien happirikasteiden käyttö on sallittu lennon aikana. EU:n asetusten mukaisesti lääkinnällisiä laitteita, jotka ovat tarpeen fysiologisten toimintojen tukemiseksi (kuten kannettavat happirikasteet), ei tarvitse sammuttaa missään vaiheessa lentoa.

Maan pinnalla liikkumisen, nousun ja laskun aikana laite tulee:

  • Säilyttää käsimatkatavaroissa asiaankuuluvien sääntöjen ja käytäntöjen mukaisesti, tai
  • Jos käyttäjä tarvitsee laitetta yllä mainittujen lentovaiheiden aikana, laite tulee säilöä tavalla, joka ei estä millään tavoin matkustajien pääsyä hätäuloskäyntien tai muiden uloskäyntien luo tai niiden käyttöä eikä se tuki käytäviä matkustamon puolella

Seuraava rajoitus koskee lentoja, jotka lähtevät Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista: laitteen on oltava FAA:n hyväksymä ja sen on oltava seuraavan verkkosivun luettelossa: https://www.faa.gov/about/initiatives/cabin_safety/portable_oxygen/